Покращення зворотних характеристик діода Шотткі з охоронним кільцем

Основний зміст сторінки статті

N. V. Bohach
P. L. Bezhan
V. N. Lytvynenko
M. O. Samoylov
S. V. Shutov

Анотація

  Діоди Шотткі використовуються в багатьох областях електроніки в якості випрямних та імпульсних діодів. Технологія виготовлення діода Шотткі з охоронним кільцем дає можливість суттєво поліпшити захист переходу метал-напівпровідник від можливого поверхневого пробою.

  Існуючі способи гетерування структурних дефектів і домішок в кремнії зазвичай не вписуються в той або інший технологічний маршрут виготовлення напівпровідникового приладу і тому є для нього неефективними. У зв'язку із цим доцільна розробка технологічних прийомів гетерування індивідуальна для кожного типу технологічного маршруту виготовлення напівпровідникового приладу з обліком його індивідуальних особливостей.

  Дана робота присвячена дослідженню конструктивно-технологічних особливостей виготовлення діода Шотткі з охоронним кільцем й на основі результатів аналізу проведення оптимізації технології його виготовлення, направленої на підвищення виходу придатних діодів.

  Розроблена технології дає можливість суттєво збільшити пробивні напруги р-n переходів областей охоронного кільця та значно зменшити рівень зворотних струмів діодів Шотткі.

Бібл. 4, рис. 3, табл. 1.

Блок інформації про статтю

Як цитувати
Bohach, N. V., Bezhan, P. L., Lytvynenko, V. N., Samoylov, M. O., & Shutov, S. V. (2013). Покращення зворотних характеристик діода Шотткі з охоронним кільцем. Електроніка та Зв’язок, 18(4), 9–13. https://doi.org/10.20535/2312-1807.2013.18.4.155914
Розділ
Твердотільна електроніка

Посилання

Bogach N.V., Gusev V.A., Litovchenko P.G. (1981), “Gettering of packing defects and heavy metal impurities in silicon”. Semiconductor technology and microelectronics. Kiev, MY. 34. Pp. 3-20. (Rus)

Zi S. (1984), “Physics of Semiconductor Devices: In the 2 books. Book 1”. Mir, p. 456. (Rus)

Rayvi K. (1984), “Defects and impurities in semiconductor silicon”. Mir, p. 475. (Rus)

Roderick E. H. (1982), “Contacts metal-semiconductor”. M. Radio and communication, p.208. (Rus)